Mensen stellen me vaak de vraag: ‘Wat is nu het allergezondste brood?’ dat is ook de vraag die ik me zelf jaren geleden heb gesteld. Ik vertel hen dan wat geldt voor bijna alle voedingsmiddelen ter wereld, en dus ook voor brood: dat hoe meer geraffineerd, bewerkt en behandeld een voedingsmiddel is (of de grondstoffen zijn), hoe minder gezonde elementen het voedingsmiddel nog in zich draagt. En het belangrijkste is minder is meer! Let vooral op geen extra toevoegingen van suiker, vet, kleurstoffen enz.
Tijdens het schrijven van mijn tweede boek Gezond eten, makkelijker dan je denkt heb ik mij volledig verdiept in wat voeding met je lichaam doet en hoe groot de invloed ervan is op je gedrag, je energie en je slanke lijn.
Aan de andere kant heb ik gemiddeld voor mezelf en voor ons gezin toch al zeker meer dan 100.00 boterhammetjes gemaakt. Brood is nu eenmaal heel gemakkelijk voor je lunchpakket of als tussendoortje. Dat rekensommetje vond ik de moeite waard om te proberen het beste van de natuur en je lichaam in één brood te ballen. Het idee alleen al dat ik de gezondheid van mijn kinderen zou kunnen beïnvloeden via boterhammen, gaf me een warm gevoel en de drive om heel veel tijd in de ontwikkeling van een superbrood te steken. Zo werd het Synergiebrood geboren.
We kregen hierbij de ondersteuning van grondstoffenproducent IREKS, die zeer hoge kwaliteitseisen stelt aan de grondstoffen. Tijdens mijn bezoek aan het bedrijf in Duitsland heb ik zelf gezien hoe zij de kwaliteit en keuring van graan en andere ingrediënten ter harte nemen. Ze kregen dan ook mijn volle vertrouwen om de grondstoffen van dit brood te produceren.